Muse & Social Media

Al verschillende keren schreef ik over musea en social media. Ik had het erover dat soial media meer is dan alleen marketing, besprak hoe Selfies ons langer naar kunst laten kijken. (of toch niet?) En ik gaf voorbeelden uit mijn eigen werk.

Maar waar was Muse zelf op social media? Op Twitter en LinkedIn was ik allang te vinden natuurlijk en lange tijd vond ik dat ook genoeg. Alleen een account aanmaken is immers niet genoeg. Je moet ook aanwezig zijn op deze platforms. Omdat ik graag toegankelijk ben en keer op keer merk dat het zo ontzettend fijn is om met mensen in gesprek te gaan, heb ik mijn repertoire uitgebreid. Voortaan vind je mijn museumfoto’s op Instagram en kun je Muse liken op Facebook.

Dus kom maar op. Volg me, like me, tag me, dat vind ik hartstikke leuk. Maar nog leuker vind ik het als je me laat weten waar jij te vinden bent. Wie moet ik volgen? Waar worden goede gesprekken over mensen en musea gevoerd? Laten we delen met elkaar, want daar gaat het toch uiteindelijk om.

Merel van der Vaart
Merel has worked in the culture & heritage sector for over 10 years, with organisations across Europe. She prefers to work on projects that build bridges between collections and people and uses digital as one of many tools to explore and create relevance, participation, radical trust and knowledge sharing. In her work, Merel combines hands-on experience with academic knowledge.

Reacties zijn altijd welkom