Van blog naar adviesbureau

Al meer dan tien jaar schreef ik in mijn vrije tijd voor Museumeducatie.nl en later voor Muse, met de wens dat het ooit meer zou zijn dan een blog. Nu is het dan eindelijk zo ver! Het adviesbureau Muse – Mensen & musea is een feit.

De afgelopen 10 jaar werkte ik bij culturele instellingen en universiteiten in binnen- en buitenland. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Zo weet ik dat ik graag met veel verschillende mensen samenwerk. En dat ik me het liefst daar bevind waar theorie en praktijk bij elkaar komen. Ik ben heel blij dat ik die twee dingen met Muse – Mensen & musea kan combineren.

Dat betekent niet dat ik zal stoppen met bloggen, maar wel dat ik mijn kennis en ervaring nu ook op andere manieren kan delen. Ik ben al met een aantal mooie klussen gestart waarin ik mijn theoretische kennis en praktische ervaring kan combineren. Heb je een project dat je graag zou evalueren, of wil je juist iets nieuws starten, maar weet je niet precies hoe? Neem dan contact met me op. Ik ben gespecialiseerd in (publieks)onderzoek, innovatietrajecten en het verbeteren van de publieksbeleving. Ik vrees dat ik niet het soort adviseur ben dat naar dingen wijst, een dik rapport schrijft en weer vertrekt (bestaan die nog?). Daar voor stroop ik te graag zelf de mouwen op. Samen bouwen aan iets moois, het liefst op een duurzame manier, dat doe ik veel liever. Meer informatie vindt je op de vernieuwde homepage.

Merel van der Vaart
Merel has worked in the culture & heritage sector for over 10 years, with organisations across Europe. She prefers to work on projects that build bridges between collections and people and uses digital as one of many tools to explore and create relevance, participation, radical trust and knowledge sharing. In her work, Merel combines hands-on experience with academic knowledge.

Reacties zijn altijd welkom