Verhalen uit de telefooncentrale

Afbeelding van een sectie van een telefooncentrale, bestaande uit rijen pluggaten. De secties is ongeveer anderhalve meter breed. Aan weerszijde zijn afbeeldingen van telefonistes te zien die eens in de centrale werkten. Voor de sectie staan drie stoelen.

Afbeelding van de telefooncentrale uit Enfield, zoals hij in het lokale buurthuis tentoongesteld werd. (Foto: Kathleen McIlvenna)

Ter voorbereiding van de herinrichting van de vaste presentatie, wilde het Science Museum persoonlijke verhalen verzamelen over de technologiegeschiedenis. Dit deden we rond objecten uit een oude telefooncentrale.
We werkten samen met het museum in Enfield, waar de telefooncentrale had gestaan. In het lokale buurthuis maakten we een kleine tentoonstelling rond dit imposante object. Via evenementen en gesprekken bij het object kwamen we in contact met mensen die vroeger in de telefooncentrale hadden gewerkt. Een aantal telefonistes deelden hun herinneringen. Hun verhalen zijn nu te horen in de vaste presentatie Information Age in het Science Museum.

In het tijdschrift Curator: The Museum Journal verscheen een artikel over dit project.

Comments are closed.