Over ons

Muse – Mensen & musea is een adviesbureau voor de culturele sector.

  • We geloven in de kracht van objecten, gebouwen en locaties, maar zien het internet niet als bedreiging.
  • We vinden digitale bezoekers even belangrijk als fysieke bezoekers en weten dat dit soms dezelfde mensen zijn.
  • We zijn ervan overtuigd dat een app meestal niet de oplossing is, maar zetten digitale media graag in als een verrijking van de fysieke beleving.
  • We weten dat iedere organisatie anders is en houden van onderzoek en experiment.

Je kunt bij ons terecht voor onderzoek en advies. Daarnaast geven we regelmatig workshops en presentaties.

Muse – Mensen & musea is het bureau van Merel van der Vaart. Ze werkte jarenlang in de frontlinie van culturele instellingen, als publieksbegeleider, docent en gids. Tegenwoordig werkt ze voornamelijk achter de schermen als projectmedewerker, adviseur en onderzoeker. Ze combineert gedegen theoretische kennis met meer dan tien jaar praktische ervaring in de culturele sector. Ze is gespecialiseerd in participatie, innovatie en co-creatie en heeft ervaring met onder andere historische, medische en wetenschappelijke collecties, kunst en erfgoed. Ze heeft een groot internationaal netwerk opgebouwd en blijft graag op de hoogte van ontwikkelingen in binnen- en buitenland.

Eerder werkte Merel onder andere bij het Zaans Museum, de Domtoren, de University of Leicester, het Science Museum (Londen) en de Universiteit van Amsterdam. Ze doet promotieonderzoek naar het gebruik van digitale media in het museum.

Je vindt ons op LinkedInTwitterInstagram & Facebook. Heb je vragen of wil je met ons samenwerken, neem dan contact met ons op.

Projecten

We zijn gespecialiseerd in publieksgerichte projecten, participatie en co-creatie. Ook organiseren we bijeenkomsten en evenementen. Lees meer.

Advies & Onderzoek

We geven advies bij de ontwikkeling van beleid en (publieks)strategieën. Afhankelijk van de vraag is ons onderzoek meer praktisch of theoretisch van aard, van publieksonderzoek tot een sectoranalyse. Lees meer.

Workshops & presentaties

We verzorgen regelmatig presentaties en workshops in binnen- en buitenland op conferenties en voor culturele instellingen. Lees meer.