Projecten

We zijn gespecialiseerd in publieksgerichte projecten, participatie en co-creatie. Ook organiseren we bijeenkomsten en evenementen, meestal in opdracht, maar soms op eigen initiatief.

 

Night Shift

Muse – Mensen & musea is één van de mede-organisatoren en initiatiefnemers van Night Shift, een culturele debatavond in Rotterdam. Night Shift is een evenement voor de brede culturele sector (musea, archieven, bibliotheken, galeries) waar zowel Nederlands als Engels sprekende deelnemers welkom zijn. We willen van en voor de sector zijn en staan voor ideeën en suggesties. We willen laagdrempelig zijn. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd, want we willen ook onze sprekers en panelleden kunnen bedanken en we krijgen geen subsidie. We willen inclusief zijn, zowel in de onderwerpen die we bespreken als de mensen die op het podium zitten. Ken je iemand met een goed verhaal? Laat het ons vooral weten!
De laatste informatie over Night Shift vindt je op de Facebook pagina.
 

Participatie

Tijdens haar tijd bij het Science Museum in Londen werkte Merel aan verschillende participatieve projecten. Voor Oramics to Electronica recruteerde ze fans van electronische muziek die samen met het museum een tentoonstelling over de geschiedenis van dit genre ontwikkelden. Merel plande en organiseerde de co-creatie workshops, coördineerde de tentoonstellingsbouw en stond de pers te woord. In relatie tot deze tentoonstelling ontwikkelde ze een Facebook community, organiseerde ze een online remix-wedstrijd en verschillende evenementen. Binnen het Number Please? project was Merel verantwoordelijk voor de online engagement en ontwikkelde ze samen met de conservator de doelstellingen voor de tentoonstellingen en werkte ze samen met een vormgever aan de teksten en afbeeldingen voor de tentoonstelling.
 

Kennisuitwisseling

Als onderdeel van haar werk voor het Allard Pierson Museum was Merel de coördinator van het Digital Media Lab. Ze organiseerde presentaties en bijeenkomsten over verschillende onderwerpen op het snijvlak van musea en digitale media. In samenwerking met het Danish Research Centre on Education and Advanced Media Materials (DREAM) organiseerde ze het seminar ‘Museums, creative industries and research‘.
 

Digitale installaties

Bij het Allard Pierson Museum coördineerde Merel de ontwikkeling en installatie van verschillende digitale installaties voor tijdelijke tentoonstellingen.