Workshops & presentaties

We verzorgen regelmatig presentaties op conferenties en workshops voor culturele instellingen in binnen- en buitenland. Onze focus ligt momenteel voornamelijk op publieksparticipatie en (digitale) innovatie.

Workshops

‘Cut the crap’ innovatie workshop (halve dag)

Deze workshop gaven we voor het eerst in opdracht van het SweDip consortium in Zweden, op uitnodiging van IdeK.

Loving @MerelVaart’s talk on the last day of our #SWEDIP education. Issuing real truths about the disconnect btwn museum & tech people.

– Jen Lindblad on Twitter.

Digital Innovation Lab workshop (hele dag)

Deze workshop organiseren we samen met Digital Identities en Acuity Design en kan in opdracht worden gegeven aan een organisatie, of aan deelnemers uit verschillende instellingen, bijvoorbeeld in opdracht van een erfgoedhuis of samenwerkingsverband. We organiseerden deze workshops zelf in Den Haag, Amsterdam en Stockholm.

Digitale innovatie is voor ieder museum haalbaar, zolang je organisatie over de juiste vaardigheden beschikt. Innovatie is niet eens in de zoveel jaar een groot project neerzetten. Innovatie is continue op zoek zijn naar nieuwe en betere manieren om je publiek te bereiken, op een manier die bij jouw organisatie past.

Zorg dat je organisatie de juiste vaardigheden in huis heeft om op een innovatieve manier na te denken over, maar vooral ook aan de slag te gaan met technologie. Het Innovation Lab heeft tot doel om culturele instellingen, groot en klein, de vaardigheden te geven die nodig zijn om technologie op een innovatieve manier in te zetten. Hiermee kunnen ze zelf digitale projecten starten, maar ook succesvoller samenwerken met externe partijen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
Welke vragen moet je stellen?
Hoe weet je of je op de goede weg zit?
Hoe zorg je dat je eindproduct toegankelijk is voor een breed publiek en aansluit bij je doelgroep?
We willen niet overal schermen, kunnen we dan alsnog digitaal innoveren?
Wat betekent digitale integratie?

Meer informatie over het Digital Innovation Lab vindt je hier.

Liked it very much. Would definitely recommend it.

– Deelnemer van de sessie in Den Haag.

Workshops in opdracht

Voor de kick-off van een digitaal project van Museum Valkhof organiseerden we een op maat gemaakte workshop. Uitgangspunt was om de mogelijkheden van dit project te verkennen voordat werd besloten welke vorm de digitale installatie zou krijgen. We verkenden de voor- en nadelen van de verschillende opties, maar onderzochten ook de verbinding tussen de digitale toepassing en de fysieke ruimte. Er werd stilgestaan bij de vraag: Als het belangrijk is dat mensen deze digitale ervaring in het museum hebben, wat is dan de meerwaarde van het museum als fysieke ruimte? Hoe kon de installatie in het gebouw verankerd worden? Er werd gepraat over de fysieke structuur, zichtlijnen naar buiten, maar ook meer facilitaire ruimtes zoals het café en de lobby.

 

Presentaties

Een overzicht van enkele presentaties:

Spreker op het symposium Mobiele Applicaties in het Museum, LKCA & het Rijksmuseum.

Spreker bij Hacking Heritage: The Audience, Waag Society.

Spreker bij PhoSTEM workshop, Science Museum (Londen).

Projecten

We zijn gespecialiseerd in publieksgerichte projecten, participatie en co-creatie. Ook organiseren we bijeenkomsten en evenementen. Lees meer.

Contact

We horen graag van je als je meer wilt weten over ons werk, of als we kunnen helpen met ons project. Je kunt ons bereiken via het contactformulier.